CERTYFIKOWANY AUDYTOR WEWNĘTRZNY/KOORDYNATOR HACCP ONLINE
Najbliższe terminy szkoleń:
10-11 października 2022
3-4 listopada 2022
Opis szkolenia:
Szkolenie przygotowuje kandydatów do samodzielnego przeprowadzania audytów wewnętrznych na zgodność z wymogami zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP. Dzięki wielu ćwiczeniom i warsztatom uczestnicy poznają praktyczne aspekty przygotowania się do audytu, przeprowadzania audytu oraz dokumentowania jego wyników.
Ramowy program szkolenia:
BLOK 1: omówienie wymagań normy i funkcjonowania systemu
1. Prawodawstwo w zakresie bezpieczeństwa żywności.
2. Definicje, podstawowe pojęcia.
3. 7 zasad systemu HACCP – omówienie.
4. Praca z dokumentacją HACCP.
5. Zasady weryfikacji systemu HACCP.
BLOK 2: warsztaty dla Audytorów wewnętrznych
1. Rola audytu wewnętrznego w ocenie i doskonaleniu systemu zarządzania jakością.
2. Zadania i odpowiedzialność Audytorów wewnętrznych.
3. Omówienie procedury i formularzy związanych z przeprowadzeniem audytu wewnętrznego.
4. Zasady skutecznego słuchania.
5. Komunikacja podczas audytu – prezentacja autorskiego filmu CDZ Meritum – „Scenki audytowe”
6. Układanie listy pytań audytowych.
7. Przeprowadzenie audytów w grupach.
8. Raportowanie i omówienie przeprowadzonych audytów.
9. Omówienie etapów wprowadzenia systemu HACCP.
10. Powołanie zespołu.
11. Komunikacja podczas wdrożenia.
12. Nadzorowanie i przegląd systemu.
13. Utrzymanie działania systemu.
14. Kilka słów o wymaganiach normy PN-EN ISO 22000 – Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności.
BLOK 3 – rola Koordynatora ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności:
1. Zadania i zakres obowiązków Koordynatora ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
2. Etapy i wdrożenia systemu zarządzania – praktyczne porady.
3. Przygotowanie, przeprowadzenie i raportowanie przeglądu zarządzania.
4. Współpraca z jednostką certyfikującą.
5. Egzamin i omówienie wyników.
Uczestnik otrzymuje:
- Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzami
- Certyfikat Audytora wewnętrznego HACCP
- Certyfikat Pełnomocnika HACCP
Cena: 1000,00 zł + 23% VAT/ osoba
Lokalizacja: szkolenie on-line
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
Zgłoszenie na szkolenie
BUR - dofinansowania szkoleń i doradztwa
Szanowni Państwo, jeśli jesteście zatrudnieni w mikro, małej lub średniej firmie możecie skorzystać z oferowanych przez nas szkoleń lub konsultacji. Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM jest członkiem BUR – BAZY USŁUG ROZWOJOWYCH – ogólnodostępnej , bezpłatnej bazy ofert usług rozwojowych świadczonych w rozmaitych formach m.in.: szkoleniach – otwartych i dedykowanych, warsztatach, doradztwie, e-learningu. Zgodnie z założeniami ... Czytaj dalej
CERTYFIKOWANY AUDYTOR WEWNĘTRZNY/KOORDYNATOR HACCP ONLINE
Najbliższe terminy szkoleń:
12-13 grudnia 2022
4-5 stycznia 2023
Opis szkolenia:
Szkolenie przygotowuje kandydatów do samodzielnego przeprowadzania audytów wewnętrznych na zgodność z wymogami zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP. Dzięki wielu ćwiczeniom i warsztatom uczestnicy poznają praktyczne aspekty przygotowania się do audytu, przeprowadzania audytu oraz dokumentowania jego wyników.
Ramowy program szkolenia:
BLOK 1: omówienie wymagań normy i funkcjonowania systemu
1. Prawodawstwo w zakresie bezpieczeństwa żywności.
2. Definicje, podstawowe pojęcia.
3. 7 zasad systemu HACCP – omówienie.
4. Praca z dokumentacją HACCP.
5. Zasady weryfikacji systemu HACCP.
BLOK 2: warsztaty dla Audytorów wewnętrznych
1. Rola audytu wewnętrznego w ocenie i doskonaleniu systemu zarządzania jakością.
2. Zadania i odpowiedzialność Audytorów wewnętrznych.
3. Omówienie procedury i formularzy związanych z przeprowadzeniem audytu wewnętrznego.
4. Zasady skutecznego słuchania.
5. Komunikacja podczas audytu – prezentacja autorskiego filmu CDZ Meritum – „Scenki audytowe”
6. Układanie listy pytań audytowych.
7. Przeprowadzenie audytów w grupach.
8. Raportowanie i omówienie przeprowadzonych audytów.
9. Omówienie etapów wprowadzenia systemu HACCP.
10. Powołanie zespołu.
11. Komunikacja podczas wdrożenia.
12. Nadzorowanie i przegląd systemu.
13. Utrzymanie działania systemu.
14. Kilka słów o wymaganiach normy PN-EN ISO 22000 – Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności.
BLOK 3 – rola Koordynatora ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności:
1. Zadania i zakres obowiązków Koordynatora ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
2. Etapy i wdrożenia systemu zarządzania – praktyczne porady.
3. Przygotowanie, przeprowadzenie i raportowanie przeglądu zarządzania.
4. Współpraca z jednostką certyfikującą.
5. Egzamin i omówienie wyników.
Uczestnik otrzymuje:
- Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzami
- Certyfikat Audytora wewnętrznego HACCP
- Certyfikat Pełnomocnika HACCP
Cena: 1000,00 zł + 23% VAT/ osoba
Lokalizacja: szkolenie on-line
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
BUR - dofinansowania szkoleń i doradztwa
Szanowni Państwo, jeśli jesteście zatrudnieni w mikro, małej lub średniej firmie możecie skorzystać z oferowanych przez nas szkoleń lub konsultacji. Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM jest członkiem BUR – BAZY USŁUG ROZWOJOWYCH – ogólnodostępnej , bezpłatnej bazy ofert usług rozwojowych świadczonych w rozmaitych formach m.in.: szkoleniach – otwartych i dedykowanych, warsztatach, doradztwie, e-learningu. Zgodnie z założeniami ... Czytaj dalej
Zgłoszenie na szkolenie
CERTYFIKOWANY AUDYTOR WEWNĘTRZNY/KOORDYNATOR HACCP ONLINE
Najbliższe terminy szkoleń:
12-13 grudnia 2022
4-5 stycznia 2023
Opis szkolenia:
Szkolenie przygotowuje kandydatów do samodzielnego przeprowadzania audytów wewnętrznych na zgodność z wymogami zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP. Dzięki wielu ćwiczeniom i warsztatom uczestnicy poznają praktyczne aspekty przygotowania się do audytu, przeprowadzania audytu oraz dokumentowania jego wyników.
Ramowy program szkolenia:
BLOK 1: omówienie wymagań normy i funkcjonowania systemu
1. Prawodawstwo w zakresie bezpieczeństwa żywności.
2. Definicje, podstawowe pojęcia.
3. 7 zasad systemu HACCP – omówienie.
4. Praca z dokumentacją HACCP.
5. Zasady weryfikacji systemu HACCP.
BLOK 2: warsztaty dla Audytorów wewnętrznych
1. Rola audytu wewnętrznego w ocenie i doskonaleniu systemu zarządzania jakością.
2. Zadania i odpowiedzialność Audytorów wewnętrznych.
3. Omówienie procedury i formularzy związanych z przeprowadzeniem audytu wewnętrznego.
4. Zasady skutecznego słuchania.
5. Komunikacja podczas audytu – prezentacja autorskiego filmu CDZ Meritum – „Scenki audytowe”
6. Układanie listy pytań audytowych.
7. Przeprowadzenie audytów w grupach.
8. Raportowanie i omówienie przeprowadzonych audytów.
9. Omówienie etapów wprowadzenia systemu HACCP.
10. Powołanie zespołu.
11. Komunikacja podczas wdrożenia.
12. Nadzorowanie i przegląd systemu.
13. Utrzymanie działania systemu.
14. Kilka słów o wymaganiach normy PN-EN ISO 22000 – Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności.
BLOK 3 – rola Koordynatora ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności:
1. Zadania i zakres obowiązków Koordynatora ds. systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
2. Etapy i wdrożenia systemu zarządzania – praktyczne porady.
3. Przygotowanie, przeprowadzenie i raportowanie przeglądu zarządzania.
4. Współpraca z jednostką certyfikującą.
5. Egzamin i omówienie wyników.
Uczestnik otrzymuje:
- Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzami
- Certyfikat Audytora wewnętrznego HACCP
- Certyfikat Pełnomocnika HACCP
Cena: 1000,00 zł + 23% VAT/ osoba
Lokalizacja: szkolenie on-line
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
[…] UWAGA! Istnieje również możliwość zdobycia tytuły Koordynatora HACCP – szkolenie Koordynatora HACCP odbywa się drugiego dnia. […]