WYMAGANIA FSSC ONLINE
Najbliższe terminy szkoleń:
5 października 2022
9 listopada 2022
Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest przekazanie wiedzy na temat wymagań normy FSSC i przekazanie praktycznych podpowiedzi sposobu ich wdrożenia. Dzięki wielu ćwiczeniom i warsztatom uczestnicy poznają praktyczne aspekty przygotowania się do audytu zewnętrznego, weryfikującego spełnienie wymagań FSSC.
Ramowy program szkolenia:
BLOK 1 – wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności:
1. Wymagania prawne:
- HACCP,
- dobre praktyki (GMP/GHP),
2. Omówienie wymagań normy ISO 22000:2018:
- ustalanie stron zainteresowanych i kontekstu organizacji,
- przywództwo i zaangażowanie w systemie,
- polityka jakości, odpowiedzialność i kompetencje,
- planowanie systemu zarządzania jakością z uwzględnieniem ryzyk i szans,
- zapewnienie zasobów do planowanych działań w odniesieniu do personelu, infrastruktury i środowiska pracy,
- działania operacyjne i kontrola,
- ocena efektów działania,
- doskonalenie systemu,
3. Wymagania dodatkowe FSSC:
- Warsztat – praca z normą.
Uczestnicy kursu otrzymują:
- Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzami
- Zaświadczenie potwierdzające ukończenia szkolenia
Cena: 700,00 zł + 23% VAT/ osoba
Lokalizacja: szkolenie on-line
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
Zgłoszenie na szkolenie
BUR - dofinansowania szkoleń i doradztwa
Szanowni Państwo, jeśli jesteście zatrudnieni w mikro, małej lub średniej firmie możecie skorzystać z oferowanych przez nas szkoleń lub konsultacji. Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM jest członkiem BUR – BAZY USŁUG ROZWOJOWYCH – ogólnodostępnej , bezpłatnej bazy ofert usług rozwojowych świadczonych w rozmaitych formach m.in.: szkoleniach – otwartych i dedykowanych, warsztatach, doradztwie, e-learningu. Zgodnie z założeniami ... Czytaj dalej
WYMAGANIA FSSC ONLINE
Najbliższe terminy szkoleń:
7 grudnia 2022
10 stycznia 2023
Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest przekazanie wiedzy na temat wymagań normy FSSC i przekazanie praktycznych podpowiedzi sposobu ich wdrożenia. Dzięki wielu ćwiczeniom i warsztatom uczestnicy poznają praktyczne aspekty przygotowania się do audytu zewnętrznego, weryfikującego spełnienie wymagań FSSC.
Ramowy program szkolenia:
BLOK 1 – wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności:
1. Wymagania prawne:
- HACCP,
- dobre praktyki (GMP/GHP),
2. Omówienie wymagań normy ISO 22000:2018:
- ustalanie stron zainteresowanych i kontekstu organizacji,
- przywództwo i zaangażowanie w systemie,
- polityka jakości, odpowiedzialność i kompetencje,
- planowanie systemu zarządzania jakością z uwzględnieniem ryzyk i szans,
- zapewnienie zasobów do planowanych działań w odniesieniu do personelu, infrastruktury i środowiska pracy,
- działania operacyjne i kontrola,
- ocena efektów działania,
- doskonalenie systemu,
3. Wymagania dodatkowe FSSC:
- Warsztat – praca z normą.
Uczestnicy kursu otrzymują:
- Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzami
- Zaświadczenie potwierdzające ukończenia szkolenia
Cena: 700,00 zł + 23% VAT/ osoba
Lokalizacja: szkolenie on-line
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
BUR - dofinansowania szkoleń i doradztwa
Szanowni Państwo, jeśli jesteście zatrudnieni w mikro, małej lub średniej firmie możecie skorzystać z oferowanych przez nas szkoleń lub konsultacji. Centrum Doskonalenia Zarządzania MERITUM jest członkiem BUR – BAZY USŁUG ROZWOJOWYCH – ogólnodostępnej , bezpłatnej bazy ofert usług rozwojowych świadczonych w rozmaitych formach m.in.: szkoleniach – otwartych i dedykowanych, warsztatach, doradztwie, e-learningu. Zgodnie z założeniami ... Czytaj dalej
Zgłoszenie na szkolenie
WYMAGANIA FSSC ONLINE
Najbliższe terminy szkoleń:
7 grudnia 2022
10 stycznia 2023
Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest przekazanie wiedzy na temat wymagań normy FSSC i przekazanie praktycznych podpowiedzi sposobu ich wdrożenia. Dzięki wielu ćwiczeniom i warsztatom uczestnicy poznają praktyczne aspekty przygotowania się do audytu zewnętrznego, weryfikującego spełnienie wymagań FSSC.
Ramowy program szkolenia:
BLOK 1 – wprowadzenie do bezpieczeństwa żywności:
1. Wymagania prawne:
- HACCP,
- dobre praktyki (GMP/GHP),
2. Omówienie wymagań normy ISO 22000:2018:
- ustalanie stron zainteresowanych i kontekstu organizacji,
- przywództwo i zaangażowanie w systemie,
- polityka jakości, odpowiedzialność i kompetencje,
- planowanie systemu zarządzania jakością z uwzględnieniem ryzyk i szans,
- zapewnienie zasobów do planowanych działań w odniesieniu do personelu, infrastruktury i środowiska pracy,
- działania operacyjne i kontrola,
- ocena efektów działania,
- doskonalenie systemu,
3. Wymagania dodatkowe FSSC:
- Warsztat – praca z normą.
Uczestnicy kursu otrzymują:
- Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzami
- Zaświadczenie potwierdzające ukończenia szkolenia
Cena: 700,00 zł + 23% VAT/ osoba
Lokalizacja: szkolenie on-line
Informacje dodatkowe:
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.
Dodaj komentarz